Вебинари

 

Обука поводом покретања е-Фактуре у јавном сектору

Министарство финансија у сарадњи са Националном алијанском за локални економски развој (НАЛЕД) организовало је 1. децембра 2021. године у Палати Србија завршну обуку поводом покретања е-Фактура у јавном сектору за локалне самоуправе, локална јавна предузећа и установе.

На обуци су представљене кључне новине и предности које за локалне самоуправе доноси нови Закон о електронском фактурисању. Учесници обуке су се упознали са могућностима електронског система, начином коришћења и најчешћим сценаријима за слање и пријем електронских фактура између различитих актера. Догађај је отворио министар финансија Синиша Мали.

 

 

Вебинар на тему "Регистрација на Систему Е-фактура и додељивање овлашћења унутар компаније"

Министарство финансија 28. октобра 2021. године реализовало је вебинар на тему "Регистрација на Систему Е-фактура и додељивање овлашћења унутар компаније", у сусрет почетку примене Закона о електронском фактурисању.

 

 

Вебинар на тему „Повезивање на Систем Е-фактура путем АПИ сервиса“

Министарство финансија 04. новембра 2021. године организовало је вебинар на тему „Повезивање на Систем Е-фактура путем АПИ сервиса, генерисање АПИ кључа, XМЛ валидација“, у сусрет почетку примене Закона о електронском фактурисању.

Консултант је учеснике вебинара информисао о начину пријаве на Систем Е-фактура, корацима за повезивање интерног софтвера корисника на Систем Е-фактура путем АПИ сервиса, начину генерисања АПИ кључа, XМЛ примерима датотека, XМЛ валидацији.

 

 

Вебинар на тему „Демонстрација функционалности корисничког интерфејса Система Е-фактура“

Министарство финансија 19. новембра 2021. године организовало је вебинар на тему „Демонстрација функционалности корисничког интерфејса Система Е-фактура“ у сусрет почетку примене Закона о електронском фактурисању.

Учесници вебинара су детаљно информисани о функционалностима појединачних тастера на командној табли, типовима докумената који се могу размењивати посредством Система Е-фактура, начину креирања излазног документа (фактуре), начину креирања књижног одобрења, начину како се књижно одобрење референцира на изворну фактуру, начину извоза улазног документа, могућнотима додавања и слања прилога, начину пријема документа на корисничком налогу купца, статусима који се додељују документима, параметрима по којима је могуће вршити претрагу докумената.